Ducky е компания, специализирана в производството на механични клавиатури за геймъри и професионалисти. Фирмата е основана през 2008 година в Тайван от Лу Ченг-Юан (Yuan-Heng Lu), който е бил геймър и е искал да създаде периферни устройства за по-добро гейминг изживяване. Оттогава Ducky се утвърди, като един от водещите производители на механични клавиатури за гейминг. Компанията е известна със своите висококачествени продукти със иновативни функции, които подобряват производителността на геймърите и професионалистите.

Ducky произвежда широка гама от клавиатури, като включва модели с различни размери и конфигурации на клавишите, подходящи за различни нужди на потребителите. Някои от характеристиките на клавиатурите на Ducky включват водоустойчив дизайн, RGB подсветка на клавишите, USB хъбове и много други.

Компанията поставя голям акцент върху качеството на своите продукти и производствените процеси. Това се доказва от факта, че много от продуктите на Ducky са произведени в Тайван, където компанията притежава собствени фабрики. В същото време Ducky използва само висококачествени материали и компоненти за своите продукти.

Една от най-популярните клавиатури на Ducky е моделът One 2 Mini, който има компактен дизайн и се отличава със своите Cherry MX клавишни превключватели. Тази клавиатура е известна също така с RGB подсветка на клавишите и възможност за персонализиране на макроси.

Освен механични клавиатури, Ducky произвежда и други гейминг аксесоари, като мишки и подложки за мишки.

Фирма Вали Компютърс предлага продукти от Ducky в следните категории: