iFixit е компания, специализирана в предоставянето на ръководства за ремонт и инструменти за електроника и джаджи. Създадена е през 2003 г. от Kyle Wiens и Luke Soules с цел да улесни хората да поправят собствените си устройства, вместо да ги изхвърлят и купуват нови. Оттогава компанията се разрасна значително и се превърна в лидер на пазара за ремонти „направи си сам“. Философията на iFixit се основава на идеята, че хората трябва да имат правото да ремонтират собствените си устройства, вместо да бъдат принудени да разчитат на производители или скъпи сервизи. Това е отразено в мисията на компанията, която е „да научи всеки да поправя всичко“. Компанията вярва, че поправката на устройства е не само по-устойчива и рентабилна, но също така дава възможност на хората да поемат контрола върху своите технологии и да научат повече за това как работят.

Една от основните цели на iFixit е да предостави висококачествени ръководства и инструменти за ремонт на хора по целия свят. Компанията произвежда широка гама от ръководства за ремонт и видеоклипове, които са достъпни безплатно на нейния уебсайт. Тези ръководства обхващат всичко - от смартфони и лаптопи до уреди и игрови конзоли и са предназначени да бъдат лесни за следване дори от хора без предишен опит в ремонта.

iFixit също така произвежда набор от специализирани инструменти и комплекти за ремонт на електронни устройства. Тези инструменти са проектирани да бъдат издръжливи и висококачествени, така че да могат да се използват отново и отново. Компанията също така предлага набор от резервни части за популярни устройства, които са проектирани да бъдат достъпни и лесни за инсталиране.

По отношение на фирмената политика, iFixit се ангажира с устойчивост и социална отговорност. Компанията използва екологично чисти опаковки и насърчава клиентите да ремонтират устройствата си, вместо да ги изхвърлят. iFixit също така работи с местни сервизи и училища, за да осигури обучение и поддръжка за ремонт „направи си сам“.

Фирма Вали Компютърс предлага продукти от iFixit в следните категории: