Фирмата Phanteks е създадена през 2007 г. в Нидерландия от екип от инженери, които се фокусират върху проектирането и производството на висококачествени компютърни аксесоари и компоненти. Целта на фирмата е да предлага продукти, които са висококачествени, функционални и елегантни, като същевременно са достъпни за широка група потребители.

Философията на Phanteks се базира на три основни принципа - иновации, качество и дизайн. Фирмата е посветена на разработването на нови и иновативни технологии, които да подобрят производителността и функционалността на компютърните продукти. Освен това, Phanteks използва само висококачествени материали и компоненти за своите продукти, за да гарантира високо ниво на надеждност и издръжливост.

Фирмата е позната със своите продукти за охлаждане на компютърни системи, като водни охладители, вентилатори и термални пасти. Продуктовата линия на Phanteks включва още компютърни кутии, захранващи блокове, RGB осветление и аксесоари. Всички продукти на Phanteks се произвеждат с високо ниво на внимание към детайлите и качеството, като същевременно се отличават с изискан дизайн и естетика.

Целта на фирмата е да бъде лидер в индустрията на компютърните аксесоари и компоненти, като предоставя на потребителите иновативни продукти с високо качество и добра функционална стойност. Phanteks се стреми да бъде на първите места в отрасъла, като продължава да инвестира в научноизследователски и развойни дейности, както и да поддържа високо ниво на обслужване на клиентите.

Фирма Вали Компютърс предлага продукти от PHANTEKS в следните категории: