Компютърната компания Gigabyte Technology Co. Ltd. е основана през 1986 година в Тайван от Pei-Cheng Yeh. Специализира в производството на компютърни компоненти, като дънни платки, графични карти, лаптопи, десктоп компютри, периферни устройства и много други. Gigabyte е една от най-големите и известни марки за компютърни компоненти в света.

Основният продукт на Gigabyte са дънните платки. Фирмата предлага разнообразни модели за всички видове потребители - от стандартни до високопроизводителни модели, съвместими с различни процесори и операционни системи. Освен дъната, Gigabyte произвежда и графични карти, ноутбуци и десктоп компютри.

Gigabyte е известна с напредничевите си продукти, като AORUS - геймърската марка на компанията. Това са високопроизводителни компютърни компоненти за геймъри, които осигуряват изключително бърза и надеждна работа при игри и други приложения, които изискват голям капацитет на компютъра. AORUS включва графични карти, матерински платки, лаптопи и периферни устройства, които са създадени специално за геймърите.

Gigabyte е позната също така със своите иновации в областта на системите за охлаждане. Например, компанията е първата, която представи технологията на водното охлаждане за графични карти, която се използва и до днес.

Компанията има множество продукти за всички нужди на потребителите, от стандартни до високопроизводителни, съвместими с различни операционни системи и процесори. За да се осигури правилната работа на продуктите на Gigabyte, компанията осигурява широк спектър от услуги, включително гаранция, поддръжка и актуализации на софтуера.

Фирма Вали Компютърс предлага продукти от GIGABYTE в следните категории: