ASUS или ASUSTeK Computer Inc. е Тайванска многонационална компютърна компания, основана на 2 април 1990 г. в Тайпе, Тайван. Името ASUS идва от Пегас (Pegasus), крилатия кон от гръцката митология.

Портфолиото на компанията включва дънни платки, видеокарти, оптични устройства, дисплеи, десктоп-конфигурации, персонални компютри, ноутбуци, нетбуци, таблети, сървъри, смартфони, мултимедийни и безжични устройства (периферия) и мрежови устройства.

In Search of Incredible е водещото мото на марка. ASUS се фокусира върху технологиите и е воден от иновациите. Мечтаем, смеем се и се стремим да създадем лесен и радостен дигитален живот за всички. Ние винаги търсим невероятни идеи и преживявания и се стремим да предоставим невероятното във всичко, което правим.

Визията на ASUS е да се превърне в най-възхищаваното иновативно водещо технологично предприятие в света. Водещата мисия е в търсене на невероятни иновации, за да създадем най-вездесъщия, интелигентен, сърдечен и радостен интелигентен живот за всички

Фирма Вали Компютърс предлага продукти от ASUS в следните категории: