Paladone е британска компания, основана през 1994 година от Тревър Кошингам и Барбара Кошингам, която произвежда и разпространява подаръци и аксесоари. Фирмата има седалище в Брайтън, Великобритания, но има офиси и складове в САЩ и Азия.

Философията на Paladone е да създава продукти, които вдъхновяват, забавляват и вълнуват клиентите. Компанията се стреми да създава продукти, които ще направят всеки момент на живота по-забавен и по-интересен. Подаръците и аксесоарите на Paladone са подходящи както за деца, така и за възрастни, и включват игри, гаджети, домашен декор, кухненски принадлежности и много други.

Целите на Paladone включват разширяване на глобалното си присъствие и разработване на продукти, които отразяват съвременните тенденции и интереси на потребителите. Компанията също така се стреми да устои на конкуренцията, като продължава да иновира и да създава уникални продукти.

Някои от най-известните продукти на Paladone включват "Scratch Map" - карта за оцветяване, "Harry Potter" играчки и аксесоари, колекция от "Super Mario" продукти, като карти и чаши за кафе, както и множество други забавни и практични продукти.

Фирмената политика на Paladone се фокусира върху качеството на продуктите, новите разработки и разнообразието. Компанията поставя голям акцент върху развитието на устойчива и етична практика в производството на своите продукти. Paladone също така има голям ангажимент към благотворителността и подкрепя множество благотворителни каузи във Великобритания и по света.

Фирма Вали Компютърс предлага продукти от Paladone в следните категории: