Diamond Select Toys е американска компания, основана през 1999 година в Ню Джърси от екип от маниакални фенове на колекционерски играчки. Основателите на компанията, Чък Терри и Джон Мэтусиак, създават фирмата с цел да произвеждат качествени колекционерски играчки, основани на любими персонажи от популярни филми, комикси, видеоигри и други медии.

Компанията произвежда широк спектър от колекционерски играчки, включително фигурки, миниатюри, статуетки, модели и други продукти, като се фокусира върху популярните светове на Marvel, DC, Star Wars, Star Trek, Ghostbusters, The Walking Dead, Lord of the Rings и много други.

Фирмата е известна с високото качество на своите продукти, което е резултат от строгите стандарти на качество и избора на висококачествени материали за производството на играчките. Diamond Select Toys е създала редица култови продукти, като фигурките на Марвел, които са известни с детайлните си декорации и вниманието към дребните детайли.

В допълнение към традиционните си колекционерски играчки, Diamond Select Toys също така произвежда и различни аксесоари за колекционерите, включително стойки, кутии за съхранение и други подобни продукти.

Компанията продължава да се развива и да предлага нови продукти, които привличат вниманието на феновете на колекционерски играчки по целия свят. С голям избор от продукти и високото си качество, Diamond Select Toys се радва на голяма популярност сред колекционерите и любителите на култовите филми и комикси.