Dark Horse е американска компания за издаване на комикси, която е основана през 1986 г. в Милуоки, щата Уисконсин, от Майк Ричардсън. Компанията е известна със своите фантастични и научнофантастични творби, а и със сериите си, базирани на "Старият ловец на вампири", "Алиен" и "Пришълецът". Dark Horse също така е известна със своята поредица "Хелбой", която беше създадена от Майк Миньола и бързо стана една от най-популярните поредици в индустрията на комиксите.

В допълнение към комиксите, Dark Horse също така е издател на книги и видеоигри, както и производител на филми и телевизионни сериали. През годините компанията е работила с някои от най-големите имена в индустрията на комиксите, включително Френк Милър, Уилъм Стайрънц, Джос Уидън и други.

Едно от най-характерните продукти на Dark Horse е поредицата "Хелбой", която следва приключенията на червеното чудовище, създадено от нацистките магьосници по време на Втората световна война. Други известни поредици на Dark Horse включват "Sin City" от Френк Милър, "Umbrella Academy" от Джералд Уей и Габриел Ба и "The Mask" от Дъг Манк и Джон Аркер.

В края на 2020 г. Dark Horse обяви, че е закупена от Embracer Group, голяма шведска компания за видеоигри, която включва и издателите THQ Nordic и Koch Media. Придобиването на Dark Horse се очаква да доведе до допълнителни възможности за синергия между индустрията на комиксите и видеоигрите.