Noctua е австрийска компания, която е основана през 2005 г. с цел да предоставя на потребителите висококачествени вентилатори и охладители за компютърни системи. От самото начало, философията на Noctua е била да предложи най-добрите възможни продукти в този сегмент на пазара, като поставят качеството и надеждността на първо място.

Фирмата е основана от компаниите Rascom Computerdistribution Ges.m.b.H и Kolink International Corporation. От тогава Noctua с бързи темпове стана една от водещите марки в индустрията на компютърните охладители и вентилатори. Седалището на компанията е във Виена, Австрия.

Целите на Noctua включват производство на висококачествени продукти, които да отговарят на нуждите на всеки потребител. Те се стремят да постигнат максимално качество и производителност във всеки продукт, който произвеждат, като същевременно поддържат приятелски отношения със своите клиенти.

Фирмената политика на Noctua е да произвежда продукти с високо качество и надеждност. Те използват най-добрите материали и технологии, за да гарантират най-доброто възможно представяне и дълготрайност на своите продукти. Компанията също така е фокусирана върху изследванията и развитието, като постоянно търси начини да подобри своите продукти и да се приспособи към промените на пазара.

Специфичните продукти на Noctua включват вентилатори и охладители за компютърни системи. Те се отличават с висока ефективност, тиха работа и надеждност. Някои от най-известните продукти на компанията включват серията Noctua NH-D15, NH-D15S, NH-U12S, NH-L9i и NH-L9a, които са известни с високата си производителност и качество.

Фирма Вали Компютърс предлага продукти от Noctua в следните категории: