Duracell е с над 90-годишен опит в производството на батерии и е една от най-популярните марки за батерии в света. Създадена е през 1920 г. в САЩ от Самуел Рубенстайн, който започва производство на карбонови батерии под името "P.R. Mallory and Co Inc". През 1964 г. Duracell е придобита от компанията за метални изделия и батерии, Union Carbide Corporation, която променя името на фирмата на Duracell International Inc.

Дейността на Duracell е свързана с производството на батерии за различни приложения, като например батерии за домашни електронни уреди, инструменти, играчки, автомобилни батерии и други. Фирмата произвежда и безжични зарядни устройства за мобилни телефони и други електронни устройства, които са станали все по-популярни през последните години.

Duracell е известна също и със своя символ на заек, който става една от най-забележими маркетингови икони в света. Друг характерен продукт на Duracell е Ultra Power, който се появява на пазара през 2014 г. и предоставя по-дълъг живот на батерията в сравнение с традиционните алкални батерии на Duracell.

Продуктите на Duracell са известни с високото им качество и издръжливост, което ги прави популярни сред потребителите. Фирмата има широка гама от продукти, които отговарят на нуждите на различни потребители. Duracell е световен лидер в производството на батерии и продължава да  развива нови продукти, за да отговори на нуждите на потребителите в един бързо развиващ се технологичен свят.

Фирма Вали Компютърс предлага продукти от DURACELL в следните категории: