Corel е канадска компания, създадена през 1985 година от Майкъл Коувс и първоначално е известна със софтуера CorelDRAW, който е популярен за графичен дизайн и илюстрации. Оттогава, Corel се е разширила и предлага широк спектър от софтуерни продукти за графичен дизайн, цифрова живопис, фотография, видео и офис приложения.

Целта на Corel е да предоставя качествени и иновативни софтуерни продукти, които да помогнат на потребителите да създават професионални и креативни проекти. Философията на компанията е да се съсредоточи върху потребителските нужди и да създава продукти, които да бъдат лесни за използване и да предлагат високо качество.

Освен CorelDRAW, най-известните продукти на компанията включват PaintShop Pro за обработка на изображения, VideoStudio за редактиране на видео, WinZip за архивиране и компресиране на файлове и WordPerfect Office за офис приложения.

В съответствие със своята философия, Corel продължава да иновира и да предлага нови продукти, за да отговори на нуждите на своите потребители. Компанията се стреми да бъде екологично ориентирана, като внедрява устойчиви практики в своя бизнес и продукти.

В обобщение можем да кажем, че Corel е компания, която се стреми да предлага иновативни и качествени софтуерни продукти, които да отговарят на потребителските нужди. Със своите разнообразни приложения за графичен дизайн, фотография, видео и офис, Corel е изборът на много професионалисти и любители, които търсят качество и лесна употреба в своите проекти.

Фирма Вали Компютърс предлага продукти от COREL в следните категории: