ABBYY е технологична, международна софтуерна компания със седалище в Милпитас, щата Калифорния, САЩ и клонове в 15 други държави специализирана в разработката на софтуер за разпознаване на текст, машинен превод и други технологии за обработка на текст.

Разработва електронни речници, софтуер за оптично разпознаване на символи и преобразуване на документи както за персонални компютри, така и за мобилни устройства.

Целта на ABBYY е да разработва и предлага технологии, които да улесняват и подобряват работата с документи. Фирмата има за цел да бъде лидер в иновативните технологии, които подпомагат бизнеса, образованието, науката и др.

Философията на ABBYY се фокусира върху развитието на технологии, които да имат реален принос за обществото и да улесняват работата на хората във всекидневният им живот и работа. Фирмата се стреми към иновации и постоянно подобряване на продуктите си, за да отговорят на нуждите и изискванията на своите клиенти.

Сред продуктите, които предлага ABBYY, са софтуер за разпознаване на текст, машинен превод, софтуер за управление на документи, софтуер за анализ на данни и други технологии за обработка на документи. Продуктите на ABBYY са насочени към различни индустрии и сфери на дейност, като финанси, медицина, право, образование и др.

ABBYY се стреми да бъде водеща технологична компания в областта на обработката на текст и да предлага иновативни продукти, които да подпомагат бизнеса и да подобряват живота на хората.

Фирма Вали Компютърс предлага продукти от ABBYY в следните категории: