LEGO е един от най-известните производители на детски конструктори в света, който има дълга история и е водещ играч в индустрията на играчките.

Фирмата LEGO е създадена през 1932 г. в Дания от Оле Кирк Кристенсен. На първоначален етап компанията произвежда дървени играчки, но след Втората световна война започва да произвежда пластмасови конструктори. LEGO е съкращение на думите "leg godt", което на датски означава "играй добре". Играта LEGO представлява вид конструктор, в основа на ,който са малки многоцветни пластмасови елементи (тухлички), направени по оригинален начин, осигуряващ перфектното им пасване и застопоряване един за друг.

Една от основните цели на LEGO е да насърчава децата да развиват творческо мислене и да развиват своите умения по един забавен и интуитивен начин. Философията на компанията е, че ученето чрез игра е ефективен начин за постигане на успех в живота. Затова основната цел на компанията е да произвежда забавни, творчески и образователни играчки, които могат да насърчат децата да развиват умения, като концентрация, координация и логическо мислене.

През последните години се наблюдава все по-усилен интерес към LEGO не само като играчка, но и като креативно хоби, споделяно от огромен брой възрастни фенове.

Групата на потребителите на ЛЕГО, се радват на огромен интерес в Северна Америка и Западна Европа, а се забелязва и засиленото им разпространение в останалата част на Европа и  света.

Фирмената политика на LEGO се фокусира върху няколко ключови принципа. Първо, компанията има амбициозни цели за опазване на околната среда. Второ, LEGO цели да създаде продукти, които насърчават детската фантазия и креативност, като същевременно са безопасни и екологично чисти. Трето, фирмата има стратегия за растеж и иновации, която насочва компанията към нови пазари и технологии.

Компанията произвежда множество продукти, включително традиционни конструктори, като например серията LEGO City и LEGO Creator, както и по-нови продукти, като например серията LEGO Mindstorms.

Фирма Вали Компютърс предлага продукти от LEGO в следните категории: