Silicon Power е компания, която се занимава с производството на висококачествени компютърни компоненти и аксесоари, включително USB флаш памети, външни твърди дискове, RAM памети, карти за памет и други. Основана е през 2003 година в Тайван от група професионалисти, които са решени да създадат компания, която ще предоставя иновативни и надеждни решения за съхранение на данни.

Целите на компанията са да предоставят на своите клиенти висококачествени продукти с дълъг живот и конкурентни цени. Мисията на компанията е да разработват продукти, които да отговарят на нуждите на своите клиенти, като вземат под внимание най-новите технологии и тенденции в индустрията на съхранение на данни.

Продуктите на Silicon Power са добре познати в индустрията на компютърните компоненти заради тяхната висока производителност, качество и надежност. Компанията има широка гама от продукти за всички типове потребители - от обикновени потребители до професионалисти и предприятия. Сред най-популярните продукти на компанията са високоскоростните USB флаш памети, външни твърди дискове и RAM памети.

Фирмената политика на Silicon Power е насочена към постоянно подобряване на качеството на продуктите си, като се стреми да предоставя най-доброто обслужване на клиентите си и да им даде възможност да избират от широката гама от продуктите си. Компанията има множество сертификати за качество и околната среда, като се стреми да създава продукти, които са екологично приемливи.

Известна с инициалите като SP, компанията е изградила утвърдена репутация като лидер в индустрията на съхранение на данни и продължава да иновира и развива своите продукти, за да отговори на нуждите на всеки потребител.

Фирма Вали Компютърс предлага продукти от SILICON POWER в следните категории: