Sandisk е една от най-успешните фирми в областта на флаш паметта и свързаните с нея технологии. Фирмата е основана през 1988 година в Сан Диего, Калифорния, от екип от изследователи в областта на полупроводниковите памети. Оттогава Sandisk се развива бързо и успешно в световен мащаб.

Фирмата има за цел да бъде световен лидер в иновациите и технологиите за памет. Sandisk се използват от милиони потребители по света в различни области като технологичните гиганти Apple, Microsoft, Sony и много други.

Мисията на Sandisk е насочена към разработката на висококачествени продукти, които да удовлетворят нуждите на потребителите. Фирмата се стреми да предоставя възможно най-доброто изживяване на своите клиенти, чрез продуктовите си решения. Те са насочени към максимално оптимизиране на производствените процеси, за да се гарантира най-високо качество на продуктите.

Един от ключовите продукти на Sandisk е флаш паметта. Те са произведени в различни размери и форми, което позволява на потребителите да изберат най-подходящия за тях. Sandisk произвежда и други продукти, като карти за памет, USB флаш памети, SSD дискове и много други.

През годините Sandisk е придобила редица други фирми и технологии, за да продължи да развива своя бизнес и да предоставя най-добрите продукти на пазара.

Фирма Вали Компютърс предлага продукти от SANDISK в следните категории: